Fotografiranje obreda krštenja, pričesti i krizme

Fotografiranje obreda krštenja, pričesti i krizme

S obzirom da puno vremena provodim u fotografskom studiju snimajući dječicu i obitelji, slikanje pričesti i krizme jako me veseli jer je to svečan i sretan obiteljski trenutak koji zahtijeva iskustvo, spretnost i znanje fotografa u okruženju koje se ne može posve kontrolirati. Sve je to motivirajuće i izazovno.

Krštenja se održavaju cijelu godinu, ali ih je posebno lijepo fotografirati u proljeće jer nismo prisiljeni snimati obiteljske fotke isključivo u crkvi već možemo izaći i izvan nje pa na travnjaku uz cvijeće i voćke snimiti lijepe spontane fotografije.

S proljećem dolaze i obredi prve pričesti i krizme. S obzirom da u tim prigodama uvijek postoji službeni fotograf koji snima sam obred u crkvi, ja nastupam tek nakon ceremonije. U nekim crkvama mogu prisustvovati obredu, što me posebno veseli jer foto album ili foto knjigu upotpunim snimcima iz crkve.

Kod fotografiranja crkvenih obreda uvijek najviše pozornosti posvećujem snimanju spontanih fotografija. Stoga ćete u albumu imati mali broj namještenih slika, samo one koje se ne mogu izvesti drugačije kao što je grupna fotografija obitelji i uzvanika i sl.

 

Kontaktirajte nas

Slobodno me možete kontaktirati preko
kontakt obrasca, na mobitel ili na e-mail:

Tel. +385 98 980 4245

email: foticvila@gmail.com