Fotografiranje krštenja, pričesti i krizme

Došao je i taj dan kada trebate krstiti svoje dijete.

 

U nedoumici ste trebate li snimanje obreda prepustiti nekoj vama bliskoj osobi ili angažirati profesionalnog fotografa.

 

Danas živimo u svijetu napredne tehnologije kada svatko od nas u džepu ima poprilično dobru kameru, naravno, u svom mobitelu.

 

Ali, kvaliteta slike nije jedina stvar koja se treba zadovoljiti prilikom snimanja obreda krštenja.

 

Rijetke crkve imaju dobro osvjetljenje, pa je to izazov za svakog fotografa. Za snimanje kvalitetne fotografije neophodno je da snimatelj posjeduje raznoliku profesionalnu opremu kojom će nadoknaditi nedostatak svjetla.

Nadalje, sam obred je u suštini isti kod svakog svećenika, ali opet i potpuno različit.

Naći idealnu poziciju da snimite roditelje, svećenika i još da uhvatite djetetov lijep izraz lica, a da pri tome budete što manje upadljivi i da ne smetate svećeniku u njegovom poslu, vjerujte, nije jednostavna zadaća.

Meni osobno najbitnije je „uhvatiti“ što više spontanih fotografija za vrijeme trajanja obreda.

Nakon krštenja dolaze jednako bitne fotografije koje će krasiti vašu foto-knjigu, a to je snimanje portreta roditelja i obitelji.

Najviše pažnje polažem na snimanje roditelja i same bebe, ali i bake, djedovi, kumovi i rodbina važni su sudionici za tople i nježne fotografije.

Kod tako svečanog događaja kao što je krštenje sigurno želite da i svi vama bliski ljudi mogu opušteno uživati u tom za vaše dijete važnom trenutku te da se i sve osobe nalaze na fotografijama. Stoga će angažiranje profesionalnog fotografa biti manje stresno za sve, a poslije ćete uživati u divnim fotografijama sa svim osobama s kojima ste taj važan događaj podijelili.

 

Na kraju sve te fotografije obrađujem i slažem foto-knjigu ili foto-album, ovisno o vašim željama.

 

 

Kontaktirajte nas

Slobodno me možete kontaktirati preko
kontakt obrasca, na mobitel ili na e-mail:

Tel. +385 98 980 4245

email: foticvila@gmail.com